W poniedziałek 17.04.2023 r. na zajęciach artystyczno-technicznych, uczniowie wypiekali gofry. Podczas zajęć poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny w trakcie przygotowywania posiłków oraz utrwalali nawyki kulturalnego zachowania się przy stole. Korzystając z przepisu, odmierzali składniki , wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia gofrów. Zapach wypiekanych gofrów roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietanę, dżem, cukier puder. Gofry wyszły znakomite. To było bardzo interesujące, praktyczne i „słodkie” doświadczenie, które przyniosło wiele radości i świetnej zabawy.
Najnowsze aktualności
Archiwum
2025-09-15 12:08:04
NARODOWE CZYTANIE
2025-09-10 13:29:08
Projekt Klubu Jeździeckiego "Polonez" - ZGODA
2025-09-10 10:55:17
UBEZPIECZENIE NA ROK SZKOLNY 2025/2026
2025-09-08 10:12:40
ZEBRANIE Z RODZICAMI
2025-09-08 09:28:10
Jubileusz 80-lecia Naszej Szkoły
2025-09-05 12:21:16
PLAN LEKCJI OBOWIĄZUJĄCY OD 08.09.2025r.
2025-09-04 14:31:54
APEL O POKÓJ WOLIŃSKIEJ MŁODZIEŻY
2025-09-01 13:53:29
UROCZYSTE ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO 2025/2026
2025-09-01 08:03:44
ROZKŁAD JAZDY AUTOBUSÓW NA ROK SZKOLNY 2025/2026
2025-08-29 07:32:13
ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO 2025/2026
Archiwalna wersja strony
2023-04-19 13:32:10