W czerwcu na zajęciach techniki uczniowie klas V robili tosty i wypiekali gofry. To już kolejne zajęcia kulinarne, które dają uczniom wiele satysfakcji. Podczas zajęć poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny w trakcie przygotowywania posiłków. Z przygotowanych produktów, każdy samodzielnie wykonywał kanapki, które później trafiały do tostera. Tosty wyszły przepyszne! Przy wypiekaniu gofrów uczniowie korzystając z przepisu, odmierzali składniki, wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do ich pieczenia. Zapach wypiekanych pyszności roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietanę, dżem, cukier puder. Gofry wyszły znakomite. Do przygotowania gofrów i tostów uczniowie wykorzystali sprzęt zakupiony z projektu „LABORATORIA PRZYSZŁOŚCI”.